Ingrediënten
- 350 gram Bloemkool
- 1 Rode paprika
- 1 tl Korianderpoeder
- 1 tl Basilicum
- 15 gram Verse munt
- 200 gram cannellini bonen
- 200 gram Kikkererwten
- 100 gram Witte kaas
- 20 ml Olijfolie
- snufje Peper en Zout
Benodigdheden
- Kom
Bereidingswijze
Bij een typisch Nederlands GVA’tje ligt er vaak bloemkool op je bord. Sinds ik zelf de touwtjes (en kookgerei) in handen heb is een GVA’tje en daarmee de bloemkool eigenlijk verleden tijd. Tijd om daar verandering in te brengen, want bloemkool is onze eigen Hollandse superfood! Met deze bloemkoolsalade heb je de bloemkoolsmaak weer helemaal te pakken. Super snel en makkelijk. Je hoeft de bloemkool niet eens te koken.
Stap 1. Snijd de groenten, witte kaas en de blaadjes van de munt in kleine stukjes en doe ze in een grote kom.
Stap 2. Lek de bonen uit en voeg ze samen met de olijfolie en de overige kruiden toe aan het mengsel.
Stap 3. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer het mengsel goed door.
Eet smakelijk!