Ingrediënten
- 1 Bloemkool
- 1 Rode paprika
- 1 Gele paprika
- 1 blik à 400 gram Doperwten
- 1 Komkommer
- 500 gram Kipfilet
- 3 Lenteuitjes
- 100 gram Jumborozijnen
- 2 grote Uien
- 1 Sinaasappel
- sap van een halve Citroen
- 3 el Honing
- 3 el Olijfolie
- 2 tl Kaneel
- 2 tl Marokkaanse kruidenmix
- 0.5 tl Zwarte peper
Benodigdheden
- Magnetron
- Keukenmachine / staafmixermolentje
- Vergiet
Bereidingswijze
Hierbij een recept dat je de illusie geeft dat je een koolhydraatrijke couscousschotel eet; echter is de couscous vervangen door bloemkool! De structuur van het gerecht is hetzelfde, en evenals couscous neemt de bloemkool de smaken goed op. Toch eet je een maaltijd die lichter verteerbaar en minder calorierijk is! Zeker de moeite waard om dit een keer te proberen. Een heerlijk gerecht in een handomdraai gemaakt!
- Snijd de bloemkool in roosjes en spoel ze goed af onder de kraan. Doe de bloemkool in het staafmixermolentje of in de keukenmachine en laat dit draaien totdat de bloemkool de structuur heeft van couscous. Stop de bloemkoolcouscous in een magnetronbestendige schaal en voeg hier 8 eetlepels water aan toe. Laat vervolgens 10 minuten op de hoogste stand van de magnetron warm worden. De bloemkool hoort nog een knapperige structuur te houden, hij moet dus niet helemaal gaargekookt worden.
- Snipper de uien en snijd de kip in kleine stukjes. Bak de uien in 1 eetlepel olijfolie totdat deze glazig zijn. Voeg vervolgens de kip toe en laat deze 6 minuten bakken totdat de kip gaar is. Voeg 2 theelepels Marokkaanse kruidenmix toe en flink wat zwarte peper. De kip en de uien moet je ”overdreven kruiden”, omdat deze samen met de dressing de smaakmakers van het gerecht zijn.
- Snijd de paprika’s, de komkommer en de bosui in kleine stukjes. Hak de jumobrozijnen fijn. Leeg het blik doperwten in een vergiet en spoel goed af onder de kraan. Doe de paprika’s, de komkommer. de bosui, de rozijnen, de doperwten, de gebakken kip en de bloemkoolcouscous in een grote saladekom en roer alles goed door elkaar.
- Voor de dressing: mix 2 eetlepels olie met het sap van een halve citroen, het sap van een halve sinaasappel, de schil van een halve sinaasappel, 3 eetlepels honing, 2 theelepels kaneel en een flinke snuf zwarte peper. Roer de dressing goed door elkaar en pas aan naar smaak.
- Giet de dressing over de bloemkoolcouscous, roer nogmaals kort door en het gerecht is klaar om te serveren!