Ingrediënten
- 750 gr Rode kool
- handje Cranberries
- 4 Biefstuk
- snufje Peper
- snufje Zout
- beetje Tijm
- scheutje Olijfolie
- eetlepel Roomboter
- 2 Appels
- snufje Kaneel
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Appelboor
Bereidingswijze
Patat en biefstuk! Dé favo van veel mannen – en vrouwen. Maak ook deze gezondere variant met zoete aardappels en rode kool!
Start met het bereiden van de zoete aardappelfriet aangezien dit het meeste tijd kost.
Zoete aardappelfriet:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de (ongeschilde) aardappelen in partjes.
- Leg ze op de bakplaat.
- Besprenkel de frites met olijfolie.
- Voeg het paprikapoeder, de oregano en het zeezout toe.
- Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten; tussentijds even omscheppen.
De frites zijn gaar als ze van binnen zacht zijn en van buiten een beetje bruin gekleurd.
Biefstuk & rode kool
- Marineer de biefstukken in een kom of een diep bord en voeg een scheutje olijfolie toe en een snuf peper, zout en tijm. Schep het geheel door elkaar.
- Verwijder met een appelboor of mes het klokhuis van de appels en snijd ze in plakjes. Bestrooi deze met wat kaneel.
- Verhit een klontje roomboter in een pan en bak de plakjes appel 2 minuten aan beide zijden.
- Verwarm de rode kool op zacht vuur (roer regelmatig).
- Verhit een koekenpan op hoog vuur met een flinke scheut zonnebloemolie. Leg de biefstuk in de pan en schroei hem aan beide kanten dicht. Laat hem daarna nog op een lager vuur doorbakken met wat roomboter voor de juiste smaak (rare, medium of well done).
- Voeg de cranberries toe aan de rode kool en mix het geheel.
- Leg de biefstuk erbij en serveer het geheel met een paar plakjes gebakken appel, biefstuk en de zoete aardappel.
- Garneer eventueel met stukje tijm.