Ingrediënten
- 1 x Kruidenmix (zie beschrijving voor ingrediënten)
- 1 (300 gram) Winterpeen
- 1 Rode paprika
- 1 Gele paprika
- 250 gram Sperziebonen
- 300 gram witte kool
- 4 handjes Taugé
- 1/2 Komkommer
- 400 ml BBQ saus
- 400 gram Kipfilet
- 2 el Sojasaus
- snufje Peper
- 200 gram Witte rijst
- 4 Eieren
- Bakspray (Body & FIT)
- 1 zak cassave kroepoek
Benodigdheden
- Koekenpan
- Wokpan
Bereidingswijze
De zomer komt eraan! Help! De bordjes groenten en niet realistische wondermiddeltjes vliegen je om de oren. Maar elke dag kip en broccoli hoef je echt niet te eten om je doel te bereiken. Daarom heb ik deze heerlijke BBQ Chicken Nasi gemaakt met gestoomde kip, heel veel groenten en rijst. Niet zo veel trek? De rijst hoef je er niet per se bij te doen.
Kruidenmix: Mix de volgende kruiden in een glas: ½ tl. nootmuskaat, 1 tl. zwarte peper (gemalen), 1 ½ tl. gember (gemalen), 1 ½ tl. gerookte paprikapoeder, 1 tl. kurkuma (gemalen), 1 tl. garnalenpasta, ½ tl. Laos, ½ tl. koriander, ½ tl. zout, 4 el. wokolie, ½ tl. knoflookpoeder, ½ tl. komijn en 2 el. ketjap.
Stap 1. Maak de sperziebonen schoon en snijd de boontjes in 3 stukken. Snijd de paprika in grove
stukken. Snijd het bosuitje en de sjalotjes fijn. Schil de winterpeen en snijd deze
vervolgens in plakjes van gemiddeld 2-3 millimeter. Scheid alle groenten van elkaar.
Stap 2. Zet een pan met water op en kook de rijst volgens de verpakking. Zet eveneens een pan met water op voor het stomen van de kip. Kook de sperziebonen tot ze beetgaar zijn.
Stap 3. Maak de kip schoon en snijd deze in plakken van circa 1 cm. Mix 2 eetlepels sojasaus, de kipstukken en de snufjes peper in een kommetje. Stoom de kip in 4 minuten gaar. Giet ondertussen de rijst af en haal deze van het vuur, houd een deksel op de pan.
Stap 4. Verwarm de koekenpan, vet in met de bakspray en bak 4 spiegeleitjes.
Stap 5. Verwarm de wokpan en vet deze in met de bakspray. Voeg er de rijst, paprika, wortel, sperziebonen en sjalotjes aan toe. Even goed roeren. Voeg er daarna de kruidenmix aan toe. Wok voor twee minuten. Daarna voeg je er de saus aan toe. Wok voor drie minuten.
Stap 6. Wok de kipfilet even kort mee (niet eerder meewokken, anders droogt de kip uit). Voeg er de witte kool aan toe en wok deze maximaal 30 seconden mee. Haal de wokpan van het vuur, snijd de komkommer in plakjes en maak het bord op.
Stap 7. Serveer er een spiegeleitje bij, een handje taugé en een paar cassave-kroepoekjes.