Ingrediënten
- 200 gram Boter
- 200 gram Suiker
- 1 zakje Vanillesuiker
- 4 Eieren
- 200 gram Zelfrijzend bakmeel
- ongeveer half pak Bastognekoekjes
- 3 lepels Nutella
Benodigdheden
- Mixer
- Oven
- Beslagkom
- Cakeblik
Bereidingswijze
Soms, heel soms, heb je van die dagen dat je gewoon zin hebt in drie dingen: suiker, bloem en boter. Al die hippe recepten voor een gezonde cake zijn leuk, maar vandaag gaan we back to basic. Een gewone ouderwetste cake, maar wel met een hippe twist. Namelijk een bastogne-chococake! Ben jij benieuwd hoe je deze heerlijke cake moet maken? Bekijk dan snel het recept!
Tip: zorg dat je van tevoren alles hebt klaarstaan en de juiste hoeveelheden al hebt afgemeten. Dus zorg er bijvoorbeeld ook voor dat je de bastognekoekjes al in kleine stukjes hebt gesneden, en je de cakevorm hebt ingevet.
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Voeg de boter samen met de suiker en de vanillesuiker.
- Mix dit even door.
- Voeg stuk voor stuk de eieren toe aan het beslag.
- Voeg beetje bij beetje de bloem toe.
- Meng het gehele beslag op hoog tempo 2 minuten.
- Snijd de bastongekoekjes klein, maar niet te klein, want je wilt het wel nog kunnen proeven.
- Voeg nu met een spatel de koekkruimels toe.
- Doe 3 eetlepels Nutella door het beslag, meer (of minder) kan ook; afhankelijk van hoe sterk jij de smaak wilt hebben.
- Doe het beslag in de ingevette cakevorm en zet deze net iets onder het midden in de oven.
- Doe de cake voor ongeveer 1 uur in de oven.
Tip 1: Zet je pot even Nutella nu in de oven. Dan wordt dit vloeibaar en kan je het later makkelijk toevoegen.
Tip 2: merk je dat de cake aan de bovenkant snel bruin wordt, dek hem dan af met aluminiumfolie.
Tip 3: je kunt met een satéprikker testen of de cake gaar is. Steek een prikker in je baksel en als daar geen kruimels aan hangen wanneer je hem er weer uit trekt, is je cake gaar.
Eet smakelijk 🙂