Ingrediënten
- 100ml Ongezoete amandelmelk
- 150ml Koffie
- snufje Koekkruiden
- 10 gram Proteïne poeder
- 1-2 zoetjes
- theelepel schenkstroop karamel
Benodigdheden
- Koffiezetapparaat
- Melkopschuimer
Bereidingswijze
Koffie die rijk is aan proteïne, calorie-arm, zonder suiker, vegan én lekker; het kan!
Lang leve de rappe opkomst van lekkere plantaardige drinks waarmee je melk kunt vervangen! Deze maken het een stuk makkelijker om milieu- en diervriendelijkere voedingskeuzes te maken. Het enige nadeel van melkvervangers is dat ze, op sojamelk na, arm zijn aan eiwitten. Door een paar gram plantaardig eiwitpoeder toe te voegen aan je koffie los je dit euvel op smakelijke wijze op. Voeg je eiwitpoeder toe aan je melkvervanger en schuim dit samen op in de melkopschuimer. Heb je geen melkopschuimer? Trakteer jezelf of je huisgenoot hier dan vooral op, want na één huisgemaakte cappuccino wil je niet meer zonder. Vind je banaan een wat te heftige smaak, probeer dan vooral vanille of chocola.
Oh en ook met cafeïnevrije koffie is dit een heerlijk recept om je eiwitinname wat mee op te krikken! Neem dus gerust zo’n banoffee-koffie als slank toetje. 🙂
Stap 1. Zet koffie naar gewenste sterkte en schenk een longdrinkglas voor één derde tot halfvol met dit zwarte goud. Voeg een zoetje toe aan je koffie wanneer je een zoetekauw bent.
Stap 2. Strooi een snufje koekkruiden (of kaneel) over de koffie. Dit creëert een hip effectje wanneer je hier straks het schuim over schenkt.
Stap 3. Doe de amandelmelk in de melkopschuimer met een kwart scoop eiwitpoeder met banaansmaak en een zoetje. Schuim op.
Stap 4. Schenk het bananenschuim bij de koffie. Strooi nog wat extra koekkruiden en een theelepel karamelstroop over het schuim om je een heuse barista te voelen.