Ingrediënten
- 4 rijpe Bananen
- 2 rijpe Avocado’s
- 50 gram Pistache nootjes
- 30 gram Extra pure chocolade
- 4 Gedroogde vijgen
- 50 Cream cheese light
Benodigdheden
- Keukenmachine / staafmixermolentje
- Vriesbestendig bakje
Bereidingswijze
Iedereen kan er hartje zomer van genieten, een lekker bolletje roomijs! Alleen voor degenen die lactose-intolerant of op streng dieet zijn, zal het hoogstens een waterijsje worden. Voor hen heb ik goed nieuws! Je kan van bananen namelijk heel gemakkelijk zelf gezond ijs maken, wat dezelfde structuur heeft als roomijs! Dit ijsje is puur natuur en lekker makkelijk om zelf te maken; het heeft maar een paar ingrediënten nodig. En natuurlijk kan je helemaal zelf kiezen wat voor lekkernijen je verder allemaal in je ijs stopt. Hierbij de pistacheversie: lekker romig, en heerlijk als toetje op een warme lente- of zomerdag!
- Snijd de rijpe bananen in kleine stukjes en stop ze in een zakje, laat minstens 5 uur in de vriezer bevriezen, maar het liefste een hele nacht. De bananen moeten goed bevroren zijn voor het beste resultaat!
- Zet een pannetje op hoog vuur en rooster de pistachenootjes (zonder boter of olie!!) even totdat ze lekker beginnen te geuren en een klein beetje bruin kleuren. Het roosteren van de noten zorgt ervoor dat er veel meer smaak vrijkomt en je ijs dus veel intenser naar pistache smaakt!
- Snijd je pistachenootjes in fijne stukjes en laat een paar achter voor het garneren. Hak de vijgen en de pure chocolade ook in kleine stukjes.
- Voeg de bevroren bananen en de avocado toe aan de keukenmachine en laat net zo lang draaien totdat je een romige egale massa hebt, wat je doet denken aan roomijs.
- Haal het bananen/avocadomengsel uit de keukenmachine en roer de pistache, de vijgen, de pure chocolade en eventueel de cream cheese light door het mengsel heen. Laat het ijs afgedekt in de vriezer zo’n 3 uur opstijven.
- Serveer bijvoorbeeld met een schepje magere kwark en garneer met wat achtergebleven pistachenootjes! Eet smakelijk en genieten maar!