Ingrediënten
- 3 Overrijpe bananen
- 3 Eieren
- 350 gram Speltbloem
- 1 tl Vanille extract
- 1 el Bakpoeder
- Handje Pompoenpitten
Benodigdheden
- Mixer
- Oven
- Staafmixer
- Beslagkom
- Cakeblik
Bereidingswijze
Vandaag een basisrecept voor bananenbrood. De ingrediënten heb je vaak gewoon in huis, dus je kunt vandaag nog gaan bakken! Ook kan je ervoor kiezen het bananenbrood zelf nog te pimpen door bijvoorbeeld gedroogd fruit en wat noten toe te voegen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in.
- Prak de bananen fijn en voeg de eieren hieraan toe.
- Voeg alle droge ingrediënten bij het bananenmengsel.
- Mix dit door elkaar tot er een dik beslag ontstaat.
- Doe dit beslag in de cakevorm en bestrooi met de pompoenpitten.
- Doe het bananenbrood voor ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.