Ingrediënten
- 4 rijpe Bananen
- 1 zoete Appel
- 3 grote Dadels
- 2 theelepels Kaneel
- 2 Eieren
- 2 theelepel Bakpoeder
- 160 gram Amandelmeel
- 100 gram zachte Roomboter
- snufje Zout
Benodigdheden
- Beslagkom
- Kom
Bereidingswijze
Heb jij zin in een lekker tussendoortje? Maak dan dit bananenbrood met stukjes appel en kaneel. Vooral lekker met een laagje pindakaas!
- Pureer de bananen samen met de dadels in een blender of met een staafmixer tot een glad geheel.
- Schil en snijd de appel in kleine stukjes.
- Doe alle bovenstaande ingrediënten in een kom en voeg de roomboter en eieren langzaam toe. Voeg op het laatst de stukjes appel toe.
- Doe alle droge ingrediënten in een aparte kom (kaneel, bakpoeder, zout en amandelmeel) en roer goed door.
- Giet het droge mengsel bij het natte mengsel.
- Vet een cakevorm in of gebruik bakpapier en giet het beslag hierin.
- Garneer het bananenbrood met een doormidden gesneden banaan en strooi hier de basterdsuiker over.
- Zet de cakevorm 45 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.