Ingrediënten
- 3 Overrijpe bananen
- 100 gram Havermout
- 60 gram Eiwitpoeder
- 2 eetlepels Pb2 (gedroogde pindakaas)
- 2 theelepels Kaneel
- 1 Ei
- 1 Eiwit
- 3/4de theelepel Baksoda
- 1 theelepel Vanille extract
Benodigdheden
- Beslagkom
- Bakpapier
Bereidingswijze
Het gebeurt ons allemaal: we kopen een grote tros bananen en eten deze niet snel genoeg op, waardoor ze verkleuren en minder lekker zijn. Deze overrijpe en bruine bananen zijn dan niet meer lekker om uit het vuistje te nuttigen en daarom zijn we snel geneigd deze weg te gooien. Eeuwig zonde natuurlijk! Gooi deze bananen nooit meer weg, maar gebruik ze als basis ingrediënt voor heerlijke koekjes! De koekjes zijn gemaakt in een handomdraai en zonder bijzondere keukenapparatuur, slechts een oven en een vork en klaar is kees!
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Prak de bananen met een vork tot een gladde moes zonder stukjes. Voeg de geprakte banaan toe aan een beslagkom.
- Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe aan de beslagkom en roer alles goed door elkaar, zodat het een egale massa is.
- Verdeel het bananendeeg in 18 hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 10 tot 12 minuten goudbruin en gaar.
- Tips:
- Iedere soort eiwitpoeder kan worden gebruikt, zo kan je de bananenkoekjes nog rijker naar banaan laten smaken met bananen eiwitpoeder, of maak je er bijvoorbeeld een chocolade sensatie van met chocolade eiwitpoeder.
- Heb je geen pindakaas poeder? Vervang dit dan door dezelfde hoeveelheid gewone pindakaas. Het recept werkt dan op dezelfde manier, alleen zullen de koekjes iets met calorieën en vetten bedragen.
- Ben je geen liefhebber van kaneel? Vervang dit dan door cacaopoeder voor een chocolade koekje.