Ingrediënten
- 320 gram Eiermie
- 400 gram Nasi/Bami vlees
- 300 gram Broccoli
- 300 gram Sperziebonen
- 6 eetleps Wokolie
- 1/2 theelepel Kurkumapoeder
- 1 theelepel Kerriepoeder
- 1 theelepel Kokosrasp
- 1/2 theelepels Uienpoeder
- 1 bosje bosuien (in ringetjes)
- 1/2 theelepel Kardemonpoeder
- 1/2 theelepel Gemberpoeder
- 1/2 theelepel Komijnpoeder
- 1/4 theelepel Korianderpoeder
- 1 theelepel Gedroogde chilivlokken
- 1/4 theelepel Gerookte paprikapoeder
- 1/4 theelepels Knoflookpoeder
- 120 milliliter Oestersaus
- 2 eetlepels Tarwebloem
Benodigdheden
- Garde
- Koekenpan
- Wokpan
- Maatbeker
- Kookpan
Bereidingswijze
Bami is een wereldberoemd gerecht en erg populair bij de plaatselijke Chinees. Vaak bevat deze bami echter weinig groente en is ie behoorlijk vet. Tijd voor een gezondere versie, dachten wij bij FIT! We presenteren: een heerlijk recept voor bami met een twist uit Bali!
Stap 1: Weeg en meet alle ingedriënten af. Mix de oestersaus met de 2 el. bloem. Zet apart.
Stap 2: Snijd de sperziebonen elk in 3 stukjes en de broccoli in kleine roosjes. Zet twee kookpannen op met water: een voor de groente en de ander voor de eiermie. Kook eerst de sperziebonen voor 6 minuutjes en laat daarna in dezelfde pan de broccoli meekoken voor 3 minuten. Giet daarna direct af.
Stap 3: Mix alle kruiden in een kommetje of schaaltje. Verwarm daarna een pan en verhit daar 3 el. wokolie in. Strooi 1/2 van de kruidenmix over het vlees. Bak het vlees lichtbruin aan. Voeg daarna de groenten toe en schenk er nog 1 el. wokolie overheen. Strooi er de overige 1/2 van de kruidemix over de groenten en het vlees heen. Wok op hoog vuur voor 2 minuten. Regelmatig roeren. Zet van het vuur af en laat het in de pan rusten.
Stap 4: Zet een kookpan op met heet water. Kook de eiermie gaar in 3-4 minuten. Giet de mie direct af en voeg er de overige 2 el. wokolie aan toe. Meng de mie samen met de groenten, het vlees en de oestersaus. Verhit voor 1 minuut op hoog vuur en zet daarna het vuur uit. Snijd de bosuitjes fijn (groene steel mag ook gegeten worden!) en strooi deze eroverheen.
Eet smakelijk 🙂