Ingrediënten
- 2 Bagels
- Halve Aubergine
- 2 el. Zongedroogde tomaatjes
- 2 el. Zwarte olijven
- 2 tl. tahin sesampasta
- handje Rucola
- 20 gram Feta
- 1 el. Zonnebloempitten
Benodigdheden
- Oven
- Keukenmachine / staafmixermolentje
Bereidingswijze
Heb je wat meer tijd en zin om in de keuken te staan voor een heerlijke lunch, ga dan eens voor een bagel. De tapenade voor de bagel in dit recept is een heerlijke combinatie met verschillende gegrilde groenten.
Stap 1: Bak de bagels af zoals aangegeven op de verpakking.
Stap 2: Bereid ondertussen de tapenade in de keukenmachine of met een staafmixer door de olijven, zongedroogde tomaatjes en tahini door elkaar te mixen.
Stap 3: Snijd de aubergine in dunne plakjes en grill deze in ongeveer 10 minuten in een grillpan op hoog vuur. Smeer ze voor het grillen dun in met olie en draai halverwege om.
Stap 4: Snijd de bagels doormidden en beleg met de tapenade, een beetje rucola, de gegrilde aubergine, verkruimelde feta en zonnebloempitjes.