Ingrediënten
- 1/2 witte kool
- 4 Wortel(s)
- 4 Rode paprika’s
- 4 theelepels Kurkumapoeder
- 4 eetlepels Sambal
- 160 - 200 gram Suiker
- 1 theelepel Kerriepoeder
- 600 ml Gele azijn
- 1 theelepel Zout
Benodigdheden
- Vergiet
- Rasp
- Maatbeker
- Kom
Bereidingswijze
Op een lekkere en makkelijke manier jouw groenten binnenkrijgen? Dat kan easy peasy met deze heerlijke ingemaakte Indonesische koolsalade, ook wel bekend als atjar tjampoer. Ik heb voor jullie de klassieke versie gemaakt van witte kool, wortel en rode paprika. Een perfecte mealprep! Selamat makan!
Stap 1: Meet en weeg alle ingrediënten af. Rasp de witte kool in grove slierten. Was de witte kool in een vergiet en doe er daarna 2 theelepels kurkuma en 1 theelepel zout over. Meng goed door. Laat de witte kool voor tien minuten staan.
Stap 2: Rasp daarna de dikke grote wortels (penen) in slierten. De wortel rasp je over de breedte. Wanneer je daarmee klaar bent, snijd je paprika in de lengte in dunne slierten. Spoel daarna de witte kool onder de kraan af. Vervolgens doe je er de paprika- en de wortelslierten bij. Spoel deze ook af. Meng alle groenten in de vergiet.
Stap 3: Na het afspoelen voeg je er de 2 eetlepels sambal (oelek) aan toe. Houd je niet van te veel pit? Houd het dan op 1 eetlepel. Knijp de sambal goed in de groenten en voeg er de 1 theelepel kerrie aan toe.
Stap 4: Doe de groenten in een grote weckpot, strooi er alle suiker overheen en giet vervolgens de gele azijn erbij totdat de groenten volledig door de azijn bedekt is. Zet de groenten in de koelkast en laat staan voor circa 5-6 dagen. Dan is de atjar tjampoer op z’n lekkerst! Een kleine bite en vol van smaak.