Ingrediënten
- 60 gram Hazelnoten
- 800 gram geschilde Witte asperges
- 200 gram Groene aspergetips
- 4 grote Eieren
- 2 el. Ongezouten roomboter
- 500 ml. plantaardige kookroom light
- 2 el. Bloem
- 2 tl. Peterselie
- 2 tl. Zwarte peper
- 1 tl. Zout
- 60 gram Witte uien
Benodigdheden
- Blender
- Garde
- Vergiet
- Theedoek
- Zeef
- Steelpan
- Kom
Bereidingswijze
Het Paasdiner goed beginnen? Dat doe je met deze gebonden aspergesoep gemaakt van échte witte asperges. Een lekkere, romige en zachte soep vol met gezonde producten. Makkelijk te maken en een leuke verrassing op tafel.
Stap 1: Meet en weeg alle ingrediënten af. Zet een steelpan met ruim water op voor de eieren. Kook de eieren in 4-5 minuten zacht. Breng een ruime pan met water aan de kook voor de asperges. Schil de asperges met een dunschiller. Vaak moet je de asperge twee keer schillen, omdat er anders nog slierten aan blijven zitten. Snijd daarna van de asperges circa 1 cm van het uiteinde af. Voor de groene aspergetips 0,5 cm.
Let op! De groene aspergetips hoef je niet te schillen.
Stap 2: Kook de asperges gedurende 10 minuten. Als de eieren klaar zijn laat je deze in koud water schrikken. Leg de eieren daarna apart.
Stap 3: Snijd de witte asperges in stukjes. Doe in het steelpannetje 2 el. boter en fruit de gesneden ui aan. Wanneer de ui een bruin kleurtje heeft voeg je er de (plantaardige) kookroom (light) eraan toe. Voeg er de asperges aan toe en vervolgens de peper, de zout en 1 tl. peterselie. Mix daarna de soep tot een glad geheel. Voeg de 2 afgestreken lepels bloem (8 gram) eraan toe. Iets dunnere soep? Dan kan je altijd wat water naar behoefte toevoegen.
Stap 4: Rooster de witte hazelnoten voor 3 minuten in een (koeken)pan op middelhoog vuur.
Stap 5: Pel de eieren en leg in elke kom soep één ei. Maak een klein sneetje in het ei zodat het eigeel er mooi uitvloeit. Top het geheel af met wat (verse) peterselie en de geroosterde hazelnoten.
Eet smakelijk en geniet!