Ingrediënten
- 150g Zilvervliesrijst
- 160g Edamame boontjes
- 200g Zalm
- 2 Eieren
- 2 el Rijstazijn
- 2 el Sesamolie
- 2 el Sojasaus
- paar takjes Rozemarijn
- naar smaak Peper en Zout
- scheutje Olijfolie
- halve Avocado
Benodigdheden
- Koekenpan
- Kookpan
Bereidingswijze
Wij zijn dol op de Oosterse keuken! Deze gevarieerde maaltijd heeft een rijke Oosterse smaak door de combinatie van sojasaus, sesamolie en rijstazijn. Deze maaltijd is ook perfect geschikt als mealprep.
Stap 1. Kook de rijst volgens de verpakking. Breng de rijst op smaak met de sesamolie, rijstazijn en sojasaus. Voeg peper en zout toe naar smaak. Giet de Edamame-boontjes af en roer deze door de rijst.
Stap 2. Smeer de zalm in met olijfolie, zout en peper. Zet een koekenpan op het vuur en laat deze goed warm worden. Leg voor het bakken een takje rozemarijn op de zalm. Bak de zalm op de huidkant 4 minuten en 3 minuten aan de andere kant. Bij een dunner of dikker stuk moet je de zalm iets minder lang of juist langer bakken.
Stap 3. Kook de eieren in 8-10 minuten hard, laat ze schrikken en verwijder de schaal. Snijd de ei in stukken.
Stap 4. Snijd de avocado in stukjes.
Voeg alles samen en eet smakelijk! 😉