Ingrediënten
- 3 kaneelstokjes
- handje Cranberries
- 2 takjes Verse munt
- 3 cm Verse Gember
- 400 ml Appelsap met 30% water
- 1 kruidnagel
- 2 schijfjes Appel
- 2 schijfjes Sinaasappel
Benodigdheden
- Pan
Bereidingswijze
Appel-cranberry-cider; veel kerstiger wordt het niet! Deze variant is alcoholvrij en daarmee geschikt voor de hele fam. Net iets hipper dan het ons inmiddels vertrouwde glühwein, en met alle voedzame ingrediënten nog gezond ook. Dit 0%-cidertje bevat namelijk heerlijke winterse smaakmakers zoals cranberry, gember en meer fruit.
Stap 1. Doe een handje cranberries met een scheut water in een pannetje en verhit op laag vuur voor ongeveer 5 minuten.
Stap 2. Zijn de cranberry’s zacht? Voeg dan 400 ml appelsap, 1 kaneelstok, de gember in plakjes en de kruidnagel toe. Verhit voor 5 à 10 minuten zodat de appelsap alle smaken goed opneemt.
Stap 3. Bereid de glazen voor. Breek de takjes munt doormidden en verdeel over 2 glazen. Snijd 2 dunne plakjes van een hele appel en halveer. Doe hetzelfde met de sinaasappel. Verdeel ook deze over de glazen en doe in beide glazen een kaneelstok.
Stap 4. Verdeel de appelsap met de gember en cranberries over de twee glazen en serveer.