Ingrediënten
- 150 gram Amandelmeel
- 30 gram Roomboter
- 2 el Koekkruiden
- 600 gram Zuivelspread natural light
- 500 gram Optimel citroenkwark
- 2 Eieren
- 3 Eiwit
- 75 gram (3 scoops) Vanille eiwitpoeder
- 20 gram zoetstof
- 250 gram Aardbeien
Benodigdheden
- Mixer
- Spatel
- Oven
- Beslagkom
- Springvorm
- Bakpapier
Bereidingswijze
Soms is het tijd voor een feestje. En een feestje vier je natuurlijk graag met een stukje taart. Af en toe genieten van een lekkere slagroom- of appeltaart is natuurlijk geen probleem. Maar hier geef ik je een iets meer verantwoord alternatief! Lager in suiker en rijk aan eiwitten. Vanwege de eiwitten is deze taart zo ontzettend machtig, dat je er ook niet snel te veel van eet…
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de roomboter smelten in een pannetje en haal deze van het vuur. Voeg de meel en de koekkruiden toe en roer deze goed door.
- Bedek een springvorm met bakpapier en bekleed de bodem met het meelmengsel. Druk deze goed aan en doe deze in de oven voor 15 minuten.
- Doe ondertussen de overige ingrediënten, met uitzondering van de aardbeien, in een kom. Mix deze tot een glad geheel.
- Verwijder de kroontjes en snij de aardbeien in parten. Roer deze voorzichtig met een spatel door het mengsel.
- Laat de oven afkoelen naar 150 graden. Doe het kwarkmengsel in de springvorm en strijk deze glad. Doe de springvorm nogmaals in de oven voor 50-70 minuten.
- De taart zal na het bakken nog verder opstijven. Laat het eerst afkoelen op het aanrecht, verwijder de springvorm en doe de taart voor 4 uur in de koelkast. Daarna is het genieten geblazen!
Op zoek naar hoogwaardig proteïnepoeder? In onze shop vind je zowel het dierlijke whey als vegan proteïnepoeder.