Ingrediënten
- 400 gram Aardappelen
- 1 eetlepel Verse tijm
- 1 Courgette
- 2 eetlepels Olijfolie
- 200 gram Cherrytomaatjes
- 2 warm gerookte zalmmoot
- Optioneel Feta
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Bakpapier
- Kookpan
Bereidingswijze
Het advies vanuit De Gezondheidsraad is om een keer per week vette vis te eten. Voor de oplettende lezer: dit is inderdaad verlaagd van twee keer per week naar een keer per week. Toch vinden veel mensen het lastig om elke week een gerecht met een lekker stukje vis op tafel te toveren. Vandaar dit heerlijke recept voor wat extra inspiratie.
- Schil de aardappelen en spoel deze af. Breng onder water aan de kook en laat 8 minuten rustig doorkoken. Snijd de courgette in stukjes.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Meng de aardappelen met de courgette en de tijm. Doe in een ovenschaal met bakpapier. Besprenkel met de olie. Verhit in de oven voor 10 minuten.
- Neem de ovenschaal uit de oven en voeg de cherrytomaatjes toe, roer goed door. Bestrooi de zalmfilet met peper en leg op de aardappelen. Doe de ovenschaal terug in de oven voor 12-15 minuten.
- Verdeel de aardappelschotel met de zalmfilet over 2 borden. Eet smakelijk!