Ingrediënten
- 200 gram Volkoren penne
- 400 gram Broccoli
- 2 Tomaten
- 200 gram Mager rundergehakt
- 1 Ui
- 2 tenen Knoflook
- half Zoutarm groentebouillonblokje
- 100 gram Gezeefde tomaten
- snufje Gedroogde kruiden, bijvoorbeeld rozemarijn, tijm en oregano en een eventueel laurierblaadje voor extra smaak
Benodigdheden
- Koekenpan
Bereidingswijze
Gelukkig hoef je niet lang in de keuken te staan om iets gezonds op tafel te zetten. Binnen vijftien minuten heb je bijvoorbeeld al een heerlijke gezonde pasta gemaakt. Dit recept maak ik wekelijks en is perfect geschikt als meal prep recept.
Stap 1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Stoom of kook de broccoli tot de gewenste bite.
Stap 2. Snijd ondertussen de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit deze kort in een pan met een scheutje olie.
Stap 3. Voeg het gehakt toe en bak tot het gaar is.
Stap 4. Snij de tomaten in kleine stukken en voeg deze samen met de gezeefde tomaten, het halve bouillonblokje en de kruiden toe aan de gehakt. Voeg eventueel water toe wanneer de saus te dik is.
Stap 5. Breng op smaak met de kruiden.